ehandelsdagen.se

Marknadsföra en webshop

E-handeln är en sektor som bara växer och växer för varje år, vilket inte är så konstigt eftersom det är både roligt, enkelt och bekvämt att handla via nätet. Även många som driver en fysisk butik har upptäckt fördelarna med e-handel då många har en webshop på nätet som komplement till den ”vanliga” butiken. Har man en webshop gäller det ju dock att marknadsföra den på ett bra sätt och just därför kommer några tips på hur man kan göra detta.

Sociala medier

Att marknadsföra sin webshop via sociala medier är något man definitivt bör göra eftersom det inte bara är väldigt enkelt utan också eftersom man har möjlighet att nå ut till många potentiella kunder. Dessutom är det helt gratis.

Google

Google är också ett mycket bra verktyg att använda i sin marknadsföring. Genom att använda sig av Google Adwords kan man rikta in reklamen på vissa nyckelord, vilket gör att man verkligen får valuta för pengarna.

Bloggar

Ett annat bra alternativ är att marknadsföra sin webshop via bloggar. Ett bra tips kan vara att samarbeta med olika bloggare och låta dessa testa och skriva om de produkter eller tjänster man erbjuder.