ehandelsdagen.se

Två e-handelsplattformar

E-handeln tagit över stora marknadsandelar som tidigare tillhörde butiker med fysiska lokaler. Det är lättare att starta upp en e-butik eftersom det inte krävs en lokalhyra – men det innebär inte att behovet av ett bra skyltfönster saknas. Snarare har lokalen flyttat ut på internet och det gör att det är lika viktigt att ha det prydligt och funktionellt för att kunderna ska vilja handla.

Med hjälp av en e-handelsplattform, som Sitedirect, är det lättare att ha en proffsig e-butik utan att behöva lägga tid på programmering. Sitedirect tillhandahåller både sin egendesignade plattform med samma namn som företaget och Magento.

Sitedirect har flexibilitet som ett av sina ledord. Det innebär att du inte köper en färdig lösning som ser likadan ut för alla kunder. Istället levererar Sitedirect en sajt som du som e-handlare kan modifiera precis som du vill ha den. Med hjälp av en e-plattform kan du enklare integrera olika delar av sajten utan att oroa dig för att något går snett. Det blir enklare att ta hand om betalning och säkerhet när du köper e-plattformen från en extern aktör som Sitedirect.

En annan utvecklare av e-handelsplattformar är Magento. De är ett internationellt företag med kontor och kunder i många länder och de har försett ett stort antal e-butiker med programvara. Faktum är att de är så stora att en av fyra e-handlare väljer Magento som e-handelsplattform. En av anledningarna kan vara att de ägs av jätteföretaget eBay, vilket tillåter dem att ha täta kopplingar till andra företag i samma koncern som PayPal. Det underlättar betalningslösningar och gör köpet smidigare.

Magento riktar sig inte bara till stora företag med en lika stor budget. Även mindre företag kan köpa en mer avskalad variant av Magentos e-handelsplattform och komma igång med försäljningen. Magento uppger själva att deras plattform ser till att driva trafik till din sajt och se till att fler lockas att köpa produkterna.