ehandelsdagen.se

Säkerhet för E-handlaren

Secure Shopping

Så fort ett företag erbjudet E-handel bör de tydligt se över sitt tänk kring säkerheten. Det är nämligen en stor skillnad på att enbart erbjuda information om produkter på hemsidan till att erbjuda kunden att lägga beställningar och betala detta direkt över nätet.

Framförallt är det två saker man bör se över:

Betalningen

Det finns ett flertal säkra betalningslösningar över internet. Ett enkelt sätt är att implementera färdiga lösningar vilket gör att man som E-butik inte behöver utveckla ”hjulet” en gång till. Bland annat går det att ta betalt via Swisch eller Paypal utan att det kostar mer än några kronor per överföring. Genom Paypal (eller Payson) går det även att erbjuda kortbetalning.

För större företag är det däremot viktigt att erbjuda de mest etablerade betalningslösningarna som att använda kortbetalning (ej via ex. Paypal) och direktbetalning via bank. Oavsett får man inte tumma på säkerheten då det kan bli riktigt dyrt om någon skulle upptäcka en säkerhetslucka och utnyttja detta på ett negativt sätt.

Kundregister

Väldigt många företag kräver att kunden fyller i namn, adress, mailadress och andra personuppgifter vid beställning. Det innebär även att det krävs en mycket god säkerhet kring de insamlade uppgifterna. Detta inte minst om kunduppgifterna sparas i en databas online.