ehandelsdagen.se

E-handel

photodune-5516709-shopping-xs

År efter år ökar E-handeln och detta även i tider då handeln överlag minskar sin omsättning. Det är alltså en extremt tydlig trend att människor mer och mer ser fördelarna med E-handel och är villig att gå denna väg för att köpa sina varor.

Eftersom det är snabbare och i många fall billigare att handla över nätet innebär detta att många konsumenter utnyttjar E-handelns fördelar även om det inte är mer än någon kilometer till en butik som säljer just den produkten. Man spar helt enkelt både tid och pengar på att lägga beställning online istället för att ta sig till den fysiska butiken.

Just denna utveckling har även gjort att butiker som framförallt säljer lokalt även behövt ta steget in på internet för att erbjuda sina produkter online. När E-handeln växte fram sågs det som ett komplement till den fysiska handeln och man köpte de produkter som inte fanns i den stad man bodde i. Men i och med fördelarna med E-handeln idag måste alltså fler företag finnas där.

En annan trend är även att allt fler butiker erbjuder fri frakt. Detta många gånger från en viss summa men denna nivå brukar vara så låg att det inte några större problem att fylla varukorgen och nå upp till ”Fri Frakt”. Även detta har gjort att konkurrensen mot närliggande fysiska butiker ökat. Kan man få samma vara snabbare, billigare och med fri frakt – varför ska man då ta sig tid att besöka butiken?

Med ökad E-handel och hårdare konkurrens från E-butiker är trenden alltså mycket tydlig. För många krävs synbarhet online för att behålla sina kunder.