ehandelsdagen.se

Andra internetbaserade affärsmöjligheter

Trots att denna sidan huvudsakligen fokuserar på just e-handel i form av traditionell varuförsäljning så innebär internet en stor mängd andra möjligheter att utveckla och utvidga sin traditionella verksamhet. Vissa verksamheter är till och med helt beroende av internet som medium för att kunna leverera sina tjänster.

Film och TV

En bransch som äntligen har börjat ta vara på alla de möjligheter som internet erbjuder är film och tv-branschen. Efter att länge inte funnits på nätet har idag varje tv-kanal en egen play-tjänst där man kan se kanalens tv-program. För filmintresserade så finns idag även möjligheten att ansluta sig till någon av alla de streamingtjänster som finns för film och tv. I Sverige finns bland annat HBO Nordic, Viaplay, C-more, Plejmo och kanske mest känt, Netflix.

Spel

Spelindustrin var snabba att flytta ut på nätet när möjligheterna kom. Redan under 80-talet dök det upp en tjänst där man via telefon kunde ladda ner spel till sin Atari 2600. Idag finns det en otrolig mängd olike tjänster som erbjuder nedladdning av spel där Steam är den största. Många sajter erbjuder dock spel helt utan att du innan behöver ladda ner någonting. Detta är extra vanligt inom casinobranschen där spelen istället körs direkt i kundens webbläsare. Trots detta kan spelen ha otroligt bra musik och grafik som lätt drar in spelaren i spelets värld.

Musik

Att musiken nu mer eller mindre helt har flyttat online kan knappast någon ha missat. I Sverige och många andra delar av världen så är det främst streamingtjänsten Spotify som har tagit ett järngrepp på marknaden. Trots att andra jättar som Apple har lanserat sina egna musiktjänster för att konkurrera på streamingmarknaden så verkar den svenska tjänsten fortfarande stå sig mycket bra.