ehandelsdagen.se

Starta en ny webbshop

Butiker på nätet finns det uppenbarligen gott om. Men det har aldrig hindrat motiverade personer att starta nya. Kanske du tycker du hittat en nisch som kan vara lukrativ eller bara anser att det även finns utrymme för din butik på marknaden. Vad det är må vara för anledning bakom beslutet är det bra att tänka på både det ena och det andra innan du slår upp dörrarna till din webbshop.

Ett bra namn kan vara mer användbart än du tror. Ett namn som är lätt att komma ihåg och kanske även tydligt beskriver de produkter du tänkt sälja där, är helt klart en bra början. Men innan du bestämmer dig kan det vara en bra idé att se till att domännamnet faktiskt är ledigt. Kan du få tag på domänen är det säkrare att gå vidare.

En ny webbutik behöver marknadsföras precis som vilket annat företag som helst. Men du kan nog satsa ganska uteslutande på just digital marknadsföring till att börja med. Då marknadsföring kan vara ganska komplicerat för nybörjare kan det dock vara en bra idé att ta lite hjälp i början.

Satsa gärna på att börja skaffa en positiv närvaro i social media. Detta kan så klart kräva en hel del arbete. Men det är värt att börja tidigt och interagera med både kunder och potentiella kunder. Undvik dock att försöka att ”go viral” som man säger. Det fungerar i stort sett endast när du inte försöker. Med andra ord är det något som nästan alltid händer väldigt organiskt.