ehandelsdagen.se

Locka med affilitatesajt

shutterstock_293560823

Om du har bestämt dig för att arbeta med affiliate, måste du lägga stor fokus på din sajt. Det är den som säljer företagens produkter till dina besökare.

Text

Se till att det finns tillräckligt med text på sidan. Google är ett stort fan av text och om texten är information med bra information, kommer din sida att klättra i Googleresultaten.

En introduktionstext om vad din sajt kommer att handla om, är en bra början. Sedan väljer man själv vilken riktning man ska ta. Säljer man tjänster via affiliate är det bra förklara ytterligare vilken typ av tjänst som erbjuds. Handlar det om företag eller produkter kan man istället fokusera på recensioner av dessa.

Bilder

En sajt är inte fullkomlig utan bilder. Bilderna måste kännas passande och detsamma med antalet. Det brukar också vara bra att ha videoklipp, men det beror så klart på vad du försöker sälja.

Om du riktar dig mot specifika företag kan du prata med dem om att få använda bilder som de har på sin sajt för att bättra kunna sälja deras produkter. Det brukar inte vara några problem så länge man inte missbrukar detta. Tänk på att bilderna inte får ändras utan upphovsrättspersonens samtycke, inte ens beskäras.

Länkarna

När du länkar till kunden får man vara uppenbar. Det är inget konstigt att visa att man är en affiliatesajt, det gäller bara att vara trovärdig i sina rekommendationer. Därför är det ingen bra idé att försöka stödja produkter och företag som du själv inte gillar. Då kommer lovorden att ringa falskt.

Länka gärna till samma kund på flera ställen för att få in budskapet om vem man ska vända sig till om man är ute efter en viss produkt eller tjänst.